Dünyada bilgilerin yazıya döküldüğü ve somutlaştırılarak insanlara sunulduğu bir gerçek. Bu alanlarda insanlar öğrendikleri bilgileri diğer insanlarla paylaşmak için birçok platformu kullanıyor. İçerik kavramı da burada ortaya çıkıyor. Çeşitli konularda yazılar yazarak içerik üretmek mümkün. Son zamanlarda artan içerik platformlarıyla birlikte içerik oluşturmak oldukça popüler bir uğraş haline geliyor. Bu uğraşı geliştirmek ve daha fazla içerik üretebilmek amacıyla yapay zeka tabanlı oluşturulan yardımcı uygulama mevcut. Bu uygulamalardan ilki Yapay Zeka İçerik Asistanı olarak karşımıza çıkan Rytr. Rytr uygulamasını yazımızda sizin için inceledik!
İlginizi Çekebilir: Pazarlama İçeriklerini Yapay Zekâ Yardımı İle Özelleştiren StoryChief 3,4 Milyon Euro Yatırım Aldı
Yapay Zeka İçerik Asistanı Rytr Nedir?
Rytr, birçok yazıyı oluşturabilmekle birlikte aynı zamanda yazıları kontrol edebilmek ile ünlü olan bir yapay zeka içerik asistanı. Bu yazım aracı sayesinde bir insanın yazabileceği bir şekilde içerik üretmek mümkün görünüyor. Bloglarla birlikte senaryo, sosyal medya gönderisi, reklam başlığı, şarkı sözü gibi birçok içeriği oluşturabilen Rytr, kısa bir sürede içerik üretebilmesi ile ünlü. Birçok yüksek performanslı şablon ve uygulamaları kullanarak 30’dan farklı şablona ulaşabilecekleri bir algoritma geliştirildiği gözleniyor. Yüksek kalitede bir metin oluşturmak ve düzenlemek konusunda oldukça iddialı bir uygulama olduğu görülüyor. Birçok farklı dilde kullanılabilmesi ve Türkçe dilinde de içerikler üretebilmesi ile Rytr, tercih edilen bir uygulama oluyor.
Yapay Zeka İçerik Asistanı Rytr’ın Kullanımı
Rytr kullanırken birçok senaryonun kullanıma açık olduğu görülüyor. Buradan hazırlanacak metnin içeriği ve şablonu seçilebiliyor. Aynı zamanda kısa zamanda 1000 kelimeyi tamamlayabildiği de görülüyor. Kullanım durumu göz önüne alınarak parçaya bağlam eklerken birkaç kelime kullanmak yeterli. Kısacası yüksek kalitede içerik oluşturmak için yalnızca birkaç kelime veya söz öbeği yeterli oluyor. Daha sonra ise Ryte düğmesine basılarak birçok metin en alt seviyede düzenleme olacak şekilde oluşturuluyor. Kendine göre intihal denetleyicisine de sahip olduğu bir gerçek. Bu konuda uyarı sistemleri de mevcut. Kusursuza yakın ve hızlı bir şekilde metin oluşturmak asıl amaç. Ancak daha çok yardımcı bir asistan olarak işlev gördüğü de bir gerçek. Tüm bunların yanında hitap şekilleri de değiştirilebiliyor.
Rytr Türkçe Dil İçeriğine Sahip
Rytr, diğer uygulamalardan farklı olarak Türkçe dil içeriğine de sahip. Jarvis isimli yapay zeka asistanından farklı olarak bu özelliği öne çıkıyor. Bu özelliği de Rytr uygulamasını öne çıkarıyor. SEO dostu içerikler oluşturması da bu uygulamayı kullanırken dikkat çekiyor. Üstelik farklı üslup kullanarak her kesimden insana yönelik içerik hazırlayabiliyor. Kusursuz bir uygulama olmadığını ve asıl amacının yardımcı asistanlık olduğunu kendileri de açıklıyor.
Beş Bin Kelimeye Kadar Ücretsiz Faydalanılıyor
Rytr, aylık olarak ücretsiz kullanılabilecek beş bin kelime hakkı da veriyor. Ücretsiz bir deneme versiyonu yerine geçen bu uygulamada daha sonra fiyatlandırma mevcut. Yirmi beş farklı dilde kullanımı da mevcut olan bu uygulamada birçok kategoride ürün verebilmek için GPT-3 gibi yapay zeka dil modellerinin kullanımının yaygınlaştığı da görülüyor. Üstelik AIDA ve PAS gibi bilimsel metin yazarlığı formüllerinin kullanıldığı da internet sitelerinde yazıyor. Bununla birlikte intihal denetleme, kısaltma, dil bilgisi düzenleme gibi özellikleri de mevcut. Çalışmaları docx ve html formatında indirerek de kaydetmek mümkün görünüyor.
Yapay zekanın içerik yazarlığı alanında kullanımının artması birçok şirket için ekonomik olarak görülüyor. Bu yüzden birçok uygulama ve program geliştirilmeye devam ediliyor. İçerik alanında ve diğer tüm alanlarda geliştirilen yapay zeka uygulamaları zamandan tasarruf ve düşük maliyet sağlıyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...