Yapay zeka, dünyadaki hemen hemen her endüstrinin manzarasını değiştirme potansiyeline sahiptir. Bu durum her şeyin dikkate alındığı ve dikkate alındığı uygulama geliştirme için de geçerlidir. 2020'de, uygulama geliştirmeye dahil olan şirketlerin yalnızca yüzde 3'ü yapay zekayı günlük uygulamalarında kullandıklarını belirtmişti. Ancak bu oran 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 34'e kadar çıktı.
Bunların hepsi söylenmiş ve artık ortadan kaldırılmışken, yapay zeka destekli uygulamaların, bu artan kullanım nedeniyle indirmelerde ve gelirlerde büyük bir artış gördüğünü not etmek önemlidir. Tasarımlarında yapay zekadan yararlanan uygulamalar, 2023'ün ilk çeyreğinde toplamda 20 milyon dolar kazanmayı başardı. Çeyrekten çeyreğe yüzde 396'lık bir gelir artışı anlamına geliyor. Bu da etkileyici görünüyor. Detaylar haberimizde.
İlginizi Çekebilir: DragGAN AI, Foto Düzenlemede Devrim Mi Yaratacak?
Yapay Zekanın Varlığı İnkar Edilemiyor
Genel olarak uygulama indirmeleri de artıyordu. Ve benzer bir artış yüzde 375'ti. 2023'ün ilk çeyreğinde toplamda 45 milyonun üzerinde kuruluma ulaştılar. Bu da yapay zeka destekli uygulamaların başka türlü olabileceğinden daha başarılı olabileceğini gösteriyor.
Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu uygulamalar için lider pazarın ABD olduğu ortaya çıktı. Toplamın yüzde 40'ından fazlası olan 8,3 milyondan fazla gelirle, Amerikalı tüketicileri hedefleyen uygulamalar muazzam bir başarı elde etti. Ayrıca yalnızca ABD'den on milyon kez indirildiler. Bu da yüzde 550'lik devasa bir artışa denk geliyor.
Hindistan, yapay zeka destekli uygulamalar için toplam indirme sayısının yaklaşık yüzde 6'sını alarak ikinci oldu. Ve onu Brezilya izledi. Durum böyle olmasına rağmen bu ülkeler gelir sıralamasında üst sıralarda yer alamadılar. Çünkü bu listede ağırlıklı olarak ABD ve İngiltere hakimdi.
Birleşik Krallık'ta, gelirdeki yüzde 5'lik bir artış, rakamların 958.000 dolara ulaşmasını sağladı. Ve gıpta ile bakılan bir milyon doları aşmaları çok uzun sürmeyecek. Çin 882 bin dolarla üçüncü, Japonya 836 bin dolarla, Kanada ise 702 bin dolarla ilk beşi tamamladı. Çin ve Birleşik Krallık'ın her ikisi de brüt gelirde yüzde 5'lik artış kaydederken, Japonya ve Kanada'da yüzde 4'lük bir büyüme oranı görüldü.
Açıklığa kavuşan bir şey, AI sohbet robotlarının, potansiyel olarak kullanıcıların görevlerini daha verimli bir şekilde tamamlamasına yardımcı olabilecek türden bir şey olduğu gerçeği nedeniyle, sorumluluğu üstlendiğidir. Vulcan Labs tarafından piyasaya sürülen ve kısaca AI Chatbot adlı bir uygulama olağanüstü iyi performans göstererek 9,5 milyon indirme ve 3,3 milyon doların üzerinde brüt gelir elde etti.
Microsoft, Bing chatbot'u 7,3 milyon kez yüklenerek ikinci sırayı güvence altına alarak bu alanda da oldukça iyi gidiyor. Bununla birlikte, çok sayıda indirme gören diğer sohbet robotlarının çoğu, üçüncü sırada AppNation, dördüncü sırada Sosyal Medya Uygulamaları ve son olarak beşinci sırada ELSA gibi daha küçük şirketlerden geldi.
Sonuç olarak, uygulama geliştiricileri arasında yapay zekanın varlığı inkar edilemez gibi. Giderek daha fazla geliştirici, tasarım ve geliştirme aşamalarında yapay zekayı kullanmaya başladıkça, bundan sonra işlerin nasıl gideceğini görmek elbette ki ilginç olacak.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...