Yazılım mühendisliği, günümüzün popüler meslekleri arasında yer alıyor. Bu meslek dalı; gelişen son teknolojileri baz alarak kullanıcıların ihtiyacına uygun yazılımların oluşmasını sağlıyor.
Yazılım mühendisleri, ilk olarak kullanıcıların ihtiyaçlarını belirleyerek akabinde yazılımın gerektirdiği tasarım ve gereksinimleri inceler. İnceleme sonrasındaysa programlama dilleriyle yazılımın ortaya çıkmasını sağlar. Bahsetmiş olduğumuz mühendislik dalında çalışmalar, genel anlamda son kullanıcı odaklı yapılmaktadır. Böylelikle var olan yazılım, son kullanıcı ihtiyaçlarıyla birlikte iyileştirilmeye çalışılır. Aynı zamanda son kullanıcılar ele alınarak ortaya yepyeni dizayn ve yazılımlar çıkartılır.
Yazılım Mühendisi Ne İş Yapar?
Yazılım mühendisleri; teknolojik çözümleri müşterilerin ihtiyaçlarıyla birleştirerek yazılımları geliştirirler. İstihdam ettikleri kurumlar adına program ve yazılım geliştirirler. Kurumların web sitelerinin güvenlik açıklarını kontrol ederler. Yazılım kalite kontrolüyle birlikte denetlemesinden de sorumludurlar. Yazılım mühendisliğiyle ilgili diğer merak edilen soruysa istihdam alanlarıdır. Yazılım mühendislerinin çalışma alanları çok geniştir. Çoğunlukla yazılım mühendisleri;
Yazılım mühendislerinin en çok çalışma yaptığı alanlarsa; veri tabanı uzmanlığı, programcılık, proje yönetmenliği, iş analistleri ve testtir.
Yazılım Mühendisi Nasıl Olunur?
Yazılım mühendisi olmak isteyen kişi mutlaka analitik beceri ve problem çözme becerilerini geliştirmelidir. O yüzden yazılım mühendisleri için içgüdüsel problem çözücüler diye tabir kullanılır. Bir yazılım mühendisinin mutlaka ekip çalışmasına yatkın olmalıdır. Sektörde ön plana çıkması için işlerini doğru ve zamanında tamamlaması da çok önemlidir.
Yazılım mühendisi olmak için kişinin; ÖSYM tarafından belirlenen AYT ve TYT sınavlarına girip, sayısal derslerden başarılı olması gerekiyor. Kişi, TYT ve AYT’den yeterli puan alırsa; ÖSYM’nin resmi sayfası üzerinden online tercih yapmalıdır. Tercihte yazılım mühendisliği seçerken okumayı istediği üniversitenin de seçimini yapar. Tercihler ÖSYM tarafından belirlenen sürede yapılmalıdır.
Yazılım Mühendisliği Bölümü Dersleri
Yazılım mühendisliği bölümünde ağırlıklı olarak programlama ve matematik dersleri görülmektedir. Sadece ilk sene temel dersler görülür. Eğitim süresi 4 sene olan yazılım mühendisliği derslerini;
Peki dijitalleşmenin etkisiyle daha çok önem kazanan bu meslek grubuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorum kısmından bizlere aktarabilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...