Taşınabilir el konsollarıyla birlikte birçok oyunu dışarıda oynamak mümkün hale geliyor. Bu sayede her yerde oyun oynamaya erişilebiliyor. Üstelik bazen evde yarım kalan oyunlara el konsolu üzerinden devam edilebiliyor. Sony, Microsoft ve Nintendo gibi konsollarla birlikte Valve şirketi tarafından piyasaya sürülen Steam Deck bu konsollardan biri. Diğer tüm konsollardan farkı Steam kütüphanesine erişimi olması olan bu konsol hakkında tanıtıcı bir yazı hazırladık!
İlginizi çekebilir: Steam Deck Konsoluna Rakip Geliyor
Steam Deck ve Steam Kütüphanesi Eşlenmesi
Steam Deck, tüm steam kütüphanesine erişim özelliğiyle öne çıkıyor. Bu sayede steam üzerindeki oyunlara konsol aracılığıyla ulaşmam mümkün hale geliyor. Evde kalınan yerden itibaren konsol üzerinden oyuna devam etmek de mümkün. Aynı zamanda Epic Games Store kütüphanesi üzerindeki oyunlara da erişim sağlanabiliyor. Bu sayede Epic Game’deki oyunları da el konsolu üzerinden oynayabilmek mümkün hale geliyor.
Oldukça Güçlü Bir İşlemci İle Çalışıyor
AMD Zen 2 ve RDNA 2 işlemci özellikleri mevcut olmasıyla oldukça güçlü bir konsol olarak karşımıza çıkıyor. Belleğinin ise 16 GB RAM şeklinde olması oyun konsollarının özelliklerini barındırdığını gösteriyor. Birçok oyunu yükleyebilir ve büyük oyunları bu el konsolu sayesinde kolayca oynayabilir hale gelmek de mümkün. Ancak yine de depolama alanının daha büyük olması daha fazla oyun oynanabileceği anlamına da geldiği için kullanıcıların talepleri bu yönde oluyor. Yine de el konsoluna kendi aldığınız SSD kartınızı takabiliyorsunuz.
Bilgisayar Olarak Kullanmak Mümkün
Bir bilgisayar olarak bile kullanılabildiği de görülüyor. Dokunmatik ekrana sahip olan Steam Deck, karmaşık oyunlarda bile oldukça kolay bir kullanım sunuyor. Kişiselleştirilebilir olması da tercih sebeplerinden biri oluyor.
Pil performansı incelendiğinde ise diğer el konsollarına nazaran çok daha kullanışlı bir performans seviyesi olduğu gözlemleniyor. 1200x800 çözünürlüğüne sahip 7 inçlik bir ekrana da sahip. Oyunlarını bu ekranda ortalama kalitede sunduğu da bir gerçek. Ancak bunların yanında konsol diğer ekranlara da bağlanarak daha kaliteli bir oyun verimi de sunabiliyor. Bu sayede el konsolu kullanılarak bilgisayar monitörü üzerinden görüntü sağlanması da mümkün hale geliyor. Ortam ışığı sensörünün bulunması da tercih sebeplerinden bir başka özelliği.
Linux veya Windows 11 kurulabilen konsolda 45W’luk bir adaptörü olduğu da görülüyor. Steamos 3.0 Linux tabanlı bir işletim sistemiyle çok rahat çalışabildiği de kullanıcılar tarafından doğrulanıyor. Bluetooth ve Wi-Fi özellikleri sayesinde de bağlantı sağlanabiliyor. Mikrofon ve kulaklık girişlerinin de cihazda olması daha kaliteli bir oyun deneyimi yaşanmasına olanak sağlıyor. Steam Deck’ler 298x117x49 mm boyutlarında bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Aslında diğer el konsollarıyla neredeyse aynı görünüyor.
Steam Deck Depolama Alanına Göre Fiyatı Değişebiliyor
El konsollarının fiyatları dolar bazında değerlendiriliyor. Depolama ve bellek kapasitesi üzerinden fiyatların değiştiği görülüyor. Örneğin 64 GB depolama alanı sunan cihazlar 400 dolar iken 512 gb depolama alanı sunan cihazlar 630 dolar olarak piyasa sürülüyor. Türkiye’de ise bu fiyatın 8-12 bin Türk Lirası bandında olduğu görülüyor.
Kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen bir ürün olan Steam Deck, el konsolları serisinin oldukça sevilen bir üyesi olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça talep edilen bir ürün olan bu cihaz taşınabilir olması özelliği sayesinde bilgisayar üzerinden oynanan her oyunu yanınızda taşımanızı sağlıyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...