Genom ve yapay zeka teknolojilerini nadir hastalıklar için birleştiren PhiTech, ikinci tohum yatırım turunda 1,1 milyon dolar yatırım aldı. Arya GSYF’nin liderlik ettiği yatırım turuna, Arz Portföy 4. GSYF, Simya VC, Vestel Ventures ortaklığıyla yönetilen Tacirler Portföy Gelecek Etki Fonu ve çok sayıda bireysel yatırımcı katıldı.
Bu yatırımcı isimler arasında yer alanlar; Ayşe Görmeli, İdil Dorsan, Münteha Adalı, Osman Alp Arlı, Özge Şerbetçi, Özlem Tümer Eke, Sanem Tatlıdil Özal, Serpil Alçın, Şule Mene ve Zeynep Bilgiç. PhiTech’in ilk yatırımcılarından İstcapital, Candan Karabağlı ve Selen Kocabaş bu tura da dahil oldular. Detaylar haberimizde...
İlginizi Çekebilir: İnsan Kaynakları ve Fintek Platformu RemotePass’e 212 Liderliğinde 5,5 Milyon Dolar Yatırım
Girişim, RNA Dizileme Tabanlı Teknolojileri Nadir Genetik Hastalıkların Tanısında Klinik Uygulamaya Taşıyan Dünyadaki İlk Firmalardan Olmayı Hedefliyor
PhiTech hakkında ne biliyoruz peki? Dr. Saliha Durmuş, Prof. Dr. Tunahan Çakır ve Prof. Dr. Erdoğan Sevilgen’in kurduğu biyoteknolojik girişim için belirtelim. RNA dizileme tabanlı teknolojileri nadir genetik hastalıkların tanısında klinik uygulamaya taşıyan dünyadaki ilk firmalardan olmayı hedefliyor.
PhiTech, bu doğrultuda geliştirdiği biyoinformatik çözümlerini de, Genomics & More (G&M) isimli web platformu üzerinden Şubat 2024’ten itibaren sunmaya başladı.
Her biri nadir görülmesine rağmen, 10 binden fazla farklı nadir hastalık, dünyada 400 milyon, Türkiye’de ise 5 milyon hastayı etkiliyor. Nadir hastalığa sahip bireylerin doğru tanıya ulaşma ortalama süresi, dünyada 5 yılı, Türkiye’de ise 7 yılı buluyor.
Genomik veri (DNA) tabanlı tanı testleri ile nadir hastalıkların başarılı tanı oranı yüzde 50’nin altında. PhiTech Bioinformatics için ekleyelim. Geliştirdiği multi-omik çözümler sayesinde, genomik veriye ek olarak transkriptomik (RNA) ve epigenomik verileri de işleyerek daha fazla hastayı daha hızlı tanıya kavuşturmayı hedefliyor.
Kurucu ortaklar, alınan yatırımı yurt dışı ofisleri üzerinden pazara çıkış faaliyetleri için ve Ar-Ge süreçlerini hızlandırmak için kullanacaklarını belirtti.
Geliştirdikleri RNA tabanlı çözümleri ilk olarak, Türkiye’de yıllarca tanı alamamış hastalara ulaştıracaklarını ifade ettiler. Bunun için de çok heyecanlı olduklarını belirttiler.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...