Market ürünlerini kapınıza getiren teslimat robotu Speedy Market çözümüyle adını duyuran yerli girişim Saha Robotik 380 bin dolar yatırım aldı. APY Ventures liderliğinde gerçekleşen finansman turuna Happy Center CEO’su Yavuz Altun da katılım gösterdi. 2020 Nisan ayından bu yana geliştirilen mobil robot, bir donanım ve yazılım girişimi olarak karşımıza çıkmaktadır.
4 farklı ürünüyle Saha Robotik, kapalı alanlarda hizmet kalitesini geliştirmek için günden güne çalışmalarını genişletmeye devam ediyor. Şirket şu anda Speedy Market hizmetini, Türkiye’nin en yüksek yapısı Skyland İstanbul’da veriyor. 65 katlı bu gökdelenin her katında Speedy Market hizmetinden yararlanılabiliyor. Başarılı girişim Saha Robotik, çalışmalarını farklı yapılara taşımak üzerine çalışmalar yürütmeye devam ediyor.
İlginizi Çekebilir: Yerli Girişim Brandefense 600 Bin Dolar Yatırım Aldı
Neden Speedy Market?
Speedy Market, 3-4 dakika içerinde ürün teslimatını sağlayabildiğinden kullanıcıların tüketim tercihlerinde büyük değişikliklere yol açmıştır. Yapılan analizlere göre bir kişi bu teknolojiyi kullanarak kolayca ürün erişimi sağlayabildiğinden günde ortalama 3,4 kere market alışverişi yapabilmektedir. Ayrıca yerli girişim Saha Robotik sunduğu bu çözümde herhangi bir minimum getirme tutarı talebinde bulunmaz. İstediğiniz herhangi bir ürüne ulaşmak için belli bir tutarı aşmanıza gerek kalmadan kolayca sipariş verebilirsiniz. Bu sayede artık kullanıcılar, ihtiyaçlarını ertelemeden alışveriş özgürlüğünün tadını çıkarabilirler. Bunun yanı sıra siparişinizi getirmenize yardımcı olan robotlara ürünler harici herhangi bir teslimat ücreti ödemeniz de gerekmez. Bu üç özellik tüketici tercihlerini değiştirerek online market alışkanlığını bambaşka bir boyuta taşıyan benzersiz bir deneyim sağlıyor.
Saha Robotik Speedy Market'i Geliştirmek Üzerine Çalışmalar Yürütüyor
Speedy Market şu anda online bir otonom market olarak karşımıza çıkıyor. Ürünleri raflarından toplayıp daireye teslimatlarını sağlayan bir süreci otonomlaştırıyor. Bu robotlar sadece market ürünlerinin teslimatında değil başka alanlarda da teknolojik çözümler sunabilir. Bu robotların kullanım alanları oldukça geniş kapsamlıdır. Girişimin hedeflerinden biri, artık bu robotları yaşadığımız ve çalıştığımız her alanda görmeye alışık hale gelmemizi sağlamak. İş gücü yüksek olan teslimat işleri bu robotlar sayesinde daha kolay bir hale gelecek.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...