Görme engelli bireyler için geliştirdiği akıllı baston teknolojisini ile adını kısa sürede duyuran yerli girişim WeWalk 2,5 milyon dolar yatırım aldı.
Daha önce Amazon tarafından “Yılın Girişimi” olarak seçilen WeWalk, geliştirdiği akıllı bastonlar ile 60’a yakın ülkede hizmet veriyor. Kısa süre zarfında büyük bir yol kat eden yerli girişim WeWalk, aldığı yatırım ile de global bir başarıya ulaştığını gösteriyor.
WeWalk sadece 2,5 milyon dolarlık yatırım almakla kalmadı aynı zamanda yeni yatırımcıları oldu. Nesta Impact Ventures, sağlık fonu King's Health Partners ve Türkiye’den Bilişim Vadisi Fonu ile APY Ventures ve Galata Business Angels de yerli girişime destek verenlerden. Aynı zamanda Avrupa'nın önde gelen sağlık ve sosyal etki odaklı sermaye fonlarının katılım sağladığı bu tura Almanya milli takımı ünlü futbolcusu İlkay Gündoğan’nın da yatırım yaptığı öğrenildi.
WeWalk'ın en büyük destekçilerinden biri olan Vestel Ventures da bu turda yer aldı. WeWalk problem ile birebir karşı karşıya olan ve bu sorunu en iyi şekilde çözüme ulaştıran bir girişim. Kendisi de görme engelli olan, WeWalk kurucu ortağı Kürşat Ceylan girişimin elde ettiği bu taze yatırımın teknolojilerini daha da geliştirmek için kullanılacağını belirtti. Aynı zamanda akıllı baston ürünlerini global olarak yaygınlaştırmak için yatırımdan istifade edileceğini açıkladı.
Öte yandan 2,5 milyon dolarlık yatırıma ek olarak Imperial College London ve İngiltere’nin en büyük Görme Engelliler derneği RNIB iş birliği ile Innovate UK'den 2 milyon dolarlık AR-GE hibe finansmanı elde etmeyi başardı. Innovate UK, İngiltere hükümeti tarafından fonlanıyor.
İlginizi Çekebilir: WeWalk Akıllı Baston Girişimi Nedir?
WeWalk Akıllı Bastonlar Yılın En İyi İcatlarından Biri
Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) tahminlerine göre dünyada görme engelli birey sayısı 253 milyon kişinin üzerinde. Ve onlar için hayatın akışı çok daha zor. Özellikle yerdeki engelleri fark edebilmek ve yolunu koruyabilmek için bir bastona ihtiyaç duyuyorlar.
Aslında 19. yüzyıldan beri basit formatta kullanılan bu aleti WeWalk’ın akıllı teknolojisi ile son derece yetenekli bir hale geliyor. Bu akıllı baston bel üzeri ve baş hizasındaki engeller ile karşı karşıya geldiğinde sensörleri sayesinde hızla algılıyor. Ardından da kullanıcısına uyarı göndererek onu koruyor.
WeWalk’ın akıllı bastonu akıllı telefon uygulaması ile entegre olarak çalışıyor. Ayrıca görme engelli kişilere özel, erişilebilir bir navigasyon veriyor. Özellikle toplu taşıma ve etraftaki mekan bilgilerini sesli olarak paylaşıyor. Dahası akıllı şehircilik planları ile uyumlu olarak kendini yeniliyor. Görme engelli kişileri daha bağımsız hale getiren WeWalk Akıllı Bastonları, TIME Dergisi tarafından da yılın en iyi icatlarından seçilmişti.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...