YouTube, RT ve diğer Rus kanallarının reklam geliri elde etmesini engelledi.
YouTube, Russia Today (RT) ve birkaç başka Rus kanalının reklam geliri elde etmesini geçici olarak yasakladı. Olağanüstü koşullar ve ülkeye yönelik son yaptırımlara atıfta bulunan şirket, Reuters'e, birkaç kanalın platformdaki içeriklerinden para kazanmasını durdurduğunu söyledi.
Ek olarak YouTube, bu içerik oluşturucuların videolarının kullanıcı tavsiyelerinde daha az görüneceğini belirtti. Aynı zamanda YouTube ülke hükümetinin talebi üzerine Ukrayna'da RT ve diğer birkaç kanalın artık erişilebilir olmayacağını söyledi. YouTube, Reuters'e kısıtlanmış kanalların neler olduğu ile ilgili net bir bilgi vermedi. Yani kısıtlanan kanalların tam bir listesi şu an için mevcut değil. Ancak yorum veya daha fazla bilgi için şirkete ulaşan birçok haber kanalı var.
Kısıtlamaların bu kanallara ne kadar etki edeceği hakkında tahmin yürütmek şimdilik zor gözüküyor. 2019'da internet araştırma şirketi Omelas, Kremlin'in 2017 ile 2018 arasında 27 milyon dolarlık reklam geliri elde ettiğini iddia etmişti. 12 yıllık bir süre içinde Rusya, RT ve diğer devlet bağlantılı kanalların YouTube reklam gelirleri üzerinden 73 milyon dolara yakın para kazandı.
İlginizi çekebilir: Anonymous Rus Hükümeti Sitelerini Çökertiyor!
YouTube Tarafından Başlatılan Kısıtlamaların Devamı
Bu kısıtlama hareketini, Facebook ve Twitter platformları üzerinden benzer hareketler takip ediyor. Cuma günü, Meta'nın güvenlik politikası başkanı Nathaniel Gleicher, şirketin Ukrayna'nın işgaline yanıt olarak yapacakları hakkında açıklamalarda bulundu. Meta'nın güvenlik politikası başkanı Nathaniel Gleicher Rus devlet medyasının reklam yayınlamasını veya diğer para kazanma özelliklerini kullanmasını yasakladığını söyledi. Aynı gün Twitter, güvenilir bilgilere daha çok dikkat çekmek ve yanlış bilgilerle mücadele etmek için aksiyon aldı. Twitter, Ukrayna ve Rusya'daki tüm reklamları süresiz olarak askıya aldığını söyledi.
Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ettikçe özellikle batı temelli sosyal medya sitelerinin bu tarz kısıtlamalara gitmesi olağan gözüküyor. Bu kısıtlamaların ilk adımı YouTube tarafından atıldı. Ardından Twitter ve Meta bunu takip etti. Tüm bu uygulamaların Rus kanallarına ne kadar zarar vereceği veya zarar verip veremeyeceği ise merak konusu. Ancak Rusya’nın, bu kanalların reklam gelirlerinin kesilmesi dolayısıyla bir miktar gelir kaybına uğrayacağı aşikar.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...