Psikologlarla bire bir seanslardan grup seanslarına, dijital, kendi kendine rehberli araçlara kadar çeşitli destekler sunan nilo.health, işverenlerin şirket yararına ruh sağlığı hizmetleri vermesini sağlıyor. Berlin merkezli zihinsel sağlık platformu, işyerine zihinsel sağlık desteği sağlamak için 8 milyon dolar yatırım aldı.
Akıl sağlığı sorunları nedeniyle her yıl 200 milyon iş günü izin yapılıyor. Ancak buna rağmen akıl sağlığı tabu bir konu olmaya devam ediyor. Çalışanların neredeyse yüzde 60'ı işyerinde hiç kimseyle ruh sağlığı durumları hakkında konuşmuyor. Rakamların gün geçtikçe daha endişe verici hale gelmesiyle birlikte, işverenler artık yetenekli çalışanları elde tutmak ve ruh sağlığıyla ilgili izinlerin etkisini azaltmak istiyor. Bunun içinde daha iyi zihinsel sağlık desteği sağlama ihtiyacının giderek daha fazla farkına varıyorlar.
Berlin ve Münih merkezli işyeri için zihinsel sağlık platformu nilo.health, Avrupa'daki büyümesinin bir sonraki aşamasını desteklemek için 8 milyon dolarlık finansman elde etti. Başlangıç turu, Speedinvest tarafından yönetildi. Tura PROfounders Capital, Vorwerk Ventures ve tohum öncesi yatırımcı Atlantic Labs katıldı. Ayrıca Thomas Buberl, Hanno Renner, Jonas Rieke, Oliver Manojlovic ve Michael Wax gibi melek yatırımcılarda tura destek verdi.
İlginizi Çekebilir: Online Psikolojik Danışmanlık Hizmeti; MatesMe
nilo.health Platformda 40’tan Fazla Dilde Hizmet Verecek
nilo.health 2019 yılında Ines Räth, Catalina Turlea ve Jonas Keil tarafından kuruldu. Alman girişimi, işverenlerin bir şirket yararı olarak akıl sağlığı hizmetlerini etkili bir şekilde sunmasını sağlamak için yüksek kaliteli zihinsel sağlık desteğini herkes için kolayca erişilebilir kılıyor. Destek, psikologlarla bire bir seanslardan grup seanslarına ve dijital, kendi kendine rehberli araçlara kadar uzanmaktadır. Şu anda TIER Mobility, Westwing, Scholz & Friends ve Altium gibi dünya çapında 120'den fazla müşteriye hizmet vermektedir.
nilo.health'in kurucu ortağı Jonas Keil, her insanın hayatının bir noktasında hastalık ya da yaralanma şeklinde fiziksel sağlık sorunlarıyla karşılaştığını vurguladı. Aynı şeyin ruh sağlığı için de geçerli olduğunu belirten Keil, insanların bu konuyu konuşmaktan çekindiğini dile getirdi. Mevcut sistem proaktif önlemeyi zorlaştırıyor ve tedaviyi son derece zorlaştırıyor. Girişim damgalanmayı ortadan kaldırmayı ve insanlara psikolojik zorlukları üzerinde çalışmak için tam olarak ihtiyaç duydukları desteği vermeyi amaçlıyor. Şirket şu anda 22 dilde hizmet veriyor ve bunu 40'ın üzerine çıkarmayı hedefliyor.
nilo.health'in diğer kurucu ortağı Ines Räth, önümüzdeki birkaç yıl içinde Gympass veya Urban Sports Club gibi fiziksel sağlık için faydalar sunmanın yanı sıra, ruh sağlığı hizmetlerinin her şirket için kesinlikle standart hale geleceğine inanıyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...